Ideja za pisanje bloga je izniknula prošloga ljeta i otada se neumorno ulaže u njega. Prvo je to bila stranica kreirana na Bloggeru, a sada je to preraslo u pravi blog na ovome web mjestu. U šest mjeseci se dogodio veliki razvojni put bloga i njegova ekspanzija, no, želja je neumorno raditi.

U ovih 6 mjeseci postali smo jedan od najrelevantnijih medija u središnjoj Bosni i teme o kojima pišemo imaju isključivi pečat autora. Naše tekstove preuzima većina internet portala , a podaci o čitanosti su izvrsni i u konstantnom su porastu.

Uz blog, redovito se uređuje i facebook, ali i instagram profil s mnoštvom zanimljivih fotografija iz središnje Bosne (što s našim potpisom što s potpisom ljudi koji rado šalju svoje fotografije za objavu, a mi naravno obavezno naznačimo vlasnika fotografije).

Glavni autor i kreator bloga je profesor i poduzetnik -Josip Križanović, ali za blog piše i niz  novinara suradnika, istaknutih ličnosti društvenog i kulturnog života Bosne i Hercegovine, za koje je predvidjena kategorija Kolumne.
Cilj bloga je promicati kulturu, zabilježiti dogadjaje i u konačnici sačuvati mjesta i ljude od zaborava.
Svi koji smatraju da imaju talenta i voljni su pisati o središnjoj Bosni mogu se javiti na mail : poglednasrednjubosnu@gmail.com